Ne može Bosanac drugačije: Džeko komentarisao Brozovićevu objavu i mnoge nasmijao do suza

Nakon autogola protiv Malte

Ne može Bosanac drugačije: Džeko komentarisao Brozovićevu objavu i mnoge nasmijao do suza

E. Škorić

Nogometna reprezentacija Hrvatske sinoć je uvjerljivo slavila u gostima kod Malte.

Hrvatska je pobijedila 7:1 i ostala u igri za prvo mjesto u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, pa je čeka sada direktan okršaj s Rusijom, nakon čega će biti poznato ko ide u baraž, a ko direktno u Katar.

Izabranici Zlatka Dalića bili su nemilosrdni prema domaćoj Malti, a veznjak Intera Marcelo Brozović je uz gol postigao i autogol. Nakon što je objavio detalj sa utakmice na Malti na Instagramu, dobio je jedan zanimljiv komentar svog prijatelja i saigrača Edina Džeke.

"Go i asistencija, lagano", napisao je Džeko uz emotikone kojim aplaudira, a potom se i "odvaljuje od smijeha".

Slilčan komentar ostavio mu je i Dejan Lovren, koji je napisao da to "samo rijetki mogu".

[instagram]https://www.instagram.com/p/CWJsSaKjHFc/[/instagram]

Oglasi

Džeko i Brozović će nakon reprezentativnih obaveza put Milana, gdje će s Interom nastaviti borbu za Scudetto i potjeru za Napolijem i Milanom, a čekaju ih i utakmice u grupnoj fazi Lige prvaka protiv Real Madrida i Šahtara.

No, naravno, prije toga, obojica imaju jako važne mečeve u reprezentativnim dresovima. Džeko je upitan zbog povrede za sutrašnji meč protiv Finske i za meč odluke protiv Ukrajine u utorak, dok će Brozović biti jedan od standardnih i u meču Hrvatske protiv Rusije.

Nas ipak sada najviše zanima hoće li Edin biti spreman za duele s Fincima i Ukrajincima.

Džeko je odradio dva treninga po posebnom programu, nakon čega je imao fizikalni tretman pod nadzorom medicinskog tima.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U našem taboru su puni optimizma i vjeruju da će Dijamant biti spreman za odlučujće mečeve protiv Finske i Ukrajine, gdje naša selekcija na domaćem terenu ima šansu da ovjeri plasman u baraž za Mundijal u Kataru 2022. godine.

"Nadam se da će Džeko biti spreman. Stručni štab vjeruje u to, te da se nadamo da ćemo moći računati na njega", kazao je Rahimić na posljednjoj press konferenciji.

Promo

Top Komentari

user1571956549
Dzeko Bosanski Gazija.... Gospodin....
9 0
Siperak
prenos imate na instagram profilu @live_match.rd
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi