Meazza je već slavila svog junaka Edina Džeku, a onda je na scenu stupio 44-godišnji Buffon

Kakva odbrana

Meazza je već slavila svog junaka Edina Džeku, a onda je na scenu stupio 44-godišnji Buffon

E. Škorić

Edin Džeko je u 67. minuti ušao u igru, ali nije uspio da se upiše u strijelce u utakmici protiv Parme u osmini finala Kupa Italije.

Inter je ugostio na Giuseppe Meazzi Parmu, koja je eurogolom Stanka Jurića u 38. minuti neočekivano stigla do vodstva.

U nastavku pet izmjena Inzaghija, ušao je u i Džeko, sve karte su bačene u napad i isplatilo se to u završnici kada je Lautaro Martinez postigao gol za 1:1.

Buffon tu nije ništa mogao, a 44-godišnji legendarni golman je ipak nedugo nakon toga spasio Parmu eliminacije.

Džeko je imao mat poziciju, dobro je gađao, ali je Buffon pokazao kakav je majstor iako će za nekoliko sedmica napuniti 45 godina.

Ostalo je 1:1, pa nas u Milanu večeras očekuju produžeci. Inter i dalje veliki favorit, iako se u jednom trenutku opraštao od najmasovnijeg takmičenja u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je nedavno pogodio u pobjedi nad Napolijem, a protiv Monze u onom remiju (2:2) izašao je iz igre u 55. minuti. Večeras je počeo kao rezervista, kako bi se odmorio pred derbi s Milanom, no Inzaghi je morao reagovati i u nastavku mu dati šansu.

I sam ulazak našeg napadača ubrzao je igru Intera, koji je uz malo sreće izbjegao poraz i eliminaciju, ali morat će se još pomučiti da bi prošao u četvrtfinale.

@losclerodisuma #InterParma grande parata di #buffon ♬ suono originale - LO SCLERO DI SUMA

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi