"Džeko će igrati, a nadam se i odlučiti meč"
Dosta se piše o odlasku Edina Džeke u Chelsea. Ipak, u Romi od njega očekuju da prvo završi posao u utakmicama koje slijede (Foto: EPA)

Oglasili su se iz Rome oko potencijalnog transfera u Chelsea

"Džeko će igrati, a nadam se i odlučiti meč"

Midhat Šljivak

Roma sutra igra veliki derbi Serie A protiv ekipe Intera na Giuseppe Meazzi. Rimski tim je prethodnih dana poprilično potresla priča o mogućem odlasku Edina Džeke u Chelsea, a nakon svih špekulacija oglasili su se i iz Rome.

Trener Eusebio Di Francesco je kratko pručio kako Džeko i dalje ima veliku želju da da sve od sebe u dresu Rome i najavio je da će bh. fudbaler igrati od prve minute.

"Hoće li Džeko igrati? Hoće. On je veoma motivisan, ima veliku želju i nadam se da će biti čovjek odluke", kratko je rekao Di Francesco.

Sportski direktor Vučice Monchi nije želio previše pričati o transferu Džeke, ali je istakao kako Roma nije klub koji se olako odriče igrača.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Često čitam da ćemo promijeniti kompletnu ekipu. Također, čitao sam i da prodajemo fudbalere bez njihovog znanja. Daleko je to od istine. Nismo mi krivi što najbolji evropski klubovi žele naše igrače. Moj posao je da sagledam sve ponude i da sarađujem oko transfera", istakao je Monchi.

Chelsea je spreman za Džeku i Emersona Palmierija izdvojiti čak 60 miliona eura. Bh. fudbaler je navodno pristao na transfer, ali dogovor se još uvijek čeka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi