Džeko citirao kćerku i otkrio zašto je potpisao novi ugovor
Foto: EPA

Rim je Džekin dom

Džeko citirao kćerku i otkrio zašto je potpisao novi ugovor

Sapunica oko bh. napadača Edina Džeke nedavno je okončana produženjem ugovora s Romom.

Posljednjih mjeseci u italijanskoj javnosti se iz dana u dan špekulisalo o Džekinoj sudbini. Vjerovalo se kako je transfer u Inter završena stvar i da je pitanje dana kada će završiti na "Meazzi", no Džeko je, iznenađujuće, na kraju potpisao novi ugovor sa Romom i stavio tačku na glasine.

Dosta toga je utjecalo na Džekinu odluku da ostane u Romi, a ponajviše su u pitanju porodični razlozi, što je i otkrio u izjavi za Roma TV.

"Nebrojeno puta sam rekao, i ponovit ću opet, u Rimu se moja porodica i ja osjećamo odlično. Svi smo sretni, posebno moja supruga, a onda i djeca koja su rođena ovdje. Evo, kada smo bili nedavno na odmoru, kćerka Una je stalno govorila da idemo kući u Rim", ispričao je Džeko.

Novi ugovor s Romom našem napadaču važi do ljeta 2022. godine, a italijanski mediji pišu da će sa 4,5 miliona eura po sezoni biti ujedno i najplaćeniji igrač u timu, s tim da će sada na isti ugovor dobijati i bonuse u zavisnosti od invidualnog učinka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je u Romi, podsjetimo, od 2016. godine kada je stigao iz Manchester Cityja. 

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Euro2020
"Džeko je u Romi, podsjetimo, od 2016. godine kada je stigao iz Rome" bez komentara...
2 0
niko nikovic
Baš me zanima, da li bi tako pričao, da to nisu ponudili bolji ugovor od prethodnog
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi