Džeko: Da postižem 50 golova po sezoni ne bih bio u Romi

Bh. kapiten otvorio dušu

Džeko: Da postižem 50 golova po sezoni ne bih bio u Romi

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko narednu sezonu očekuje da opravda očekivanja trenera i navijača Rome.

Fudbaleri Rome sredinom ovog mjeseca počeli su pripreme za narednu sezonu, te su odigrali nekoliko prijateljskih utakmica. Naš reprezentativac Edin Džeko dobro je počeo pripreme i udvije utakmice postigao je pet golova. Od njega se ove sezone očekuju mnogo bolje igre i golovi. Iako je bio na meti nekoliko klubova Džeko je odlučio ostati u Romi.

"Moja budućnost je u Romi. Sve ostalo su samo nagađanja, da sam ja htio napustiti Olimpico to bih uradio u januaru. Više ne želim da pričam o tome, to je za mene prošlost", rekao je Džeko.

Mnogi su nakon njegove prve sezone u Vučici izjavljivali da Džeko nikada nije bio "veliki" strijelac, a bh. kapiten dao je zanimljiv komentar na to.

"Ja ću biti iskren što se toga tiče. Da sam ja igrač koji postiže 50 golova po sezoni ne bih igrao u Romi i sada bih koštao 80 miliona eura. Osvrnuo bih se malo i na navijače. U Engleskoj oni vole fudbal, ali moram priznati da su u Rimu ludi za njim. To me je fasciniralo dok sam došao u ovaj klub", dodao je Džeko.

Naš napadač za italijanske medije otkrio je da je za njega još uvijek najbolji napadač na svijetu Zlatan Ibrahimović iako ima 35 godina. Također, italijanske medije zanimalo je šta Bosna i Hercegovina znači za bh. kapitena.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Bosne i Hercegovina je za mene sve. Prošao sam dosta teških perioda tamo, ali za mene je to najbolja zemlja na svijetu iako je političari pokušavaju neprestano uništiti", izjavio je bh. napadač.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi