Džekina majstorija nominovana za gol kola
FOTO: EPA

U Ligi prvaka

Džekina majstorija nominovana za gol kola

H. Zilić

Kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko igra sjajno u Interu ove sezone.

Džeko je na 11 utakmica postigao sedam golova u svim takmičenjima, dodao je i tri asistencije.

Ove sedmice je zatresao mrežu Sheriffa u trijumfu Intera rezultatom 3:1 u trećem kolu Lige prvaka.

Džekin pogodak bio je fenomenalan, pocijepao je mrežu gostiju i ušao je u konkurenciju za gol kola u Ligi prvaka.

Pored Džekinog gola u konkurenciji su još Naby Keita (Liverpool), Paulinho (Sporting Lisabon) i Vinicius Junior (Real Madrid).

Pomenutu takmicu Intera za Sky Sport prokomentarisao je i legendarni italijanski fudbaler Alessandro Del Piero, koji je iskoristio priliku da se dotakne i Džekinih igara u Interu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Inter nije imao sreće u prve dvije utakmice Lige prvaka, ali mislim da će to sada biti dobro nakon trijumfa protiv Sheriffa. Oni su ekipa sa puno potencijala", rekao je Del Piero, a zatim dodao:

"Svi su mislili da će odlazak Lukakua biti veliki hendikep za Inter, ali tu je sada Džeko koji je čak i bolji od Belgijanca po broju golova još ako se uzme u obzir da ne izvodi penale."

Top Komentari

Mowzilla
Hvala, dovidnja, prijatno, nema na cemu, i drugi put nas Labud ⚜️
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti