Del Piero: Džeko je dobar, čak i bolji od Lukakua
FOTO: EPA

Legendarni Italijan pohvalio Dijamanta

Del Piero: Džeko je dobar, čak i bolji od Lukakua

H. Zilić

Ekipa Intera je protiv Sheriffa stigla do prvog trijumfa ove sezone u Ligi prvaka.

Nerazzuri su slavili sa 3:1, a sjajan pogodak je postigao i naš Edin Džeko koji je tako nastavio golgetersku seriju u dresu intera, a pored gola odigrao je odličan meč, razigravao saigrače, imao još nekoliko dobrih prilika.

Utakmicu Intera za Sky Sport prokomentarisao je i legendarni italijanski fudbaler Alessandro Del Piero, koji je iskoristio priliku da se dotakne i Džekinih igara u Interu.

"Inter nije imao sreće u prve dvije utakmice Lige prvaka, ali mislim da će to sada biti dobro nakon trijumfa protiv Sheriffa. Oni su ekipa sa puno potencijala", rekao je Del Piero, a zatim dodao:

"Svi su mislili da će odlazak Lukakua biti veliki hendikep za Inter, ali tu je sada Džeko koji je čak i bolji od Belgijanca po broju golova još ako se uzme u obzir da ne izvodi penale."

Edin Džeko je ove sezone u dresu Intera odigrao 11 utakmica u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao tri asistencije, dok je Romelu Lukaku u dresu Chelseaja odigrao također 11 utkamica u svim takmičenjima, ali zabio je četiri gola uz jednu asistenciju.

Inače, sjajnom partijom naš napadač nikog nije ostavio ravnodušnim pa ni Estebana Cambiassa, legendarnog Argentinca i svojevremeno fantastičnog veznjaka koji je s Interom osvojio Triplettu 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U komentaru utakmice također za Sky Sport Cambiasso je kazao da Džeko svojim predstavama čini da se više niko ne sjeća Lukakua.

"Džeko je opet postigao gol. Čini da se više niko ne sjeća Lukakua. Ne samo zbog golova već i zbog svoje igre. Iako sa poređenjem treba sačekati kraj sezone", rekao je Cambiasso.

Top Komentari

histereza
Legenda kad ovo kaže onda se ne treba više ništa dodati
16 0
DelPiero
Babo
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi