Džeko: Higuain i Pjanić su najbolji igrači Serije A
Foto: EPA

Bh. napadač ima samo riječi hvale za Higuaina i Pjanića

Džeko: Higuain i Pjanić su najbolji igrači Serije A

Adnan Beganović

U okviru 11. kola italijanskog fudbalskog porvenstva snage će između ostalog odmjeriti Inter i Roma. Derbi 11. kola Serije A odigrat će četvrtoplasirani Inter i prvoplasirana Roma čije boje brane bosanskohercegovački reprezentativci Miralem Pjanić i Edin Džeko.

Uoči ovog susreta italijanskim medijima se obratio Džeko, koji smatra da u Seriji A nema izrazitih favorita za osvajanje naslova.

"Trenutno smo na vrhu, ali sezona je duga. Bitno je ko će na kraju biti prvi, a mislim da između nas, Intera, Napolija, Fiorentine i Juventusa nema favorita", između ostalog je izjavio Džeko, koji je smatra da su Gonzalo Higuain i Miralem Pjanić najbolji igrači Serije A.

"Postoji nekoliko vrhunskih igrača u Napoliju, ali Higuain je najbolji. On i Miralem Pjanić su najbolji igrači Serije A".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bosanskohercegovački napadač priznao je i da ga je Roberto Mancini želio dovesti u Inter.

"Pokušao me dovesti, bilo je to prije početka sezone, no nošta konkretno se nije desilo. Sretan sam što sam u Romi. Mancini je čovjek koji me doveo u City i omogučio miu je da igram na najvišem nivou. Pobjeđivali smo zajedno i imali smo sjajnih trenutaka. Istina, ponekad sam se ljutio što ne igram, a on je to znao, ali nikad mi nije zamjerio. U Engleskoj su me zvali "super zamjena", jer sam postizao golove kada bih ulazio u igru s klupe. Meni se to nije dopadalo, ali nije istina da sam bio sretan kada je Mancini odlazio iz Cityja", zaključio je Džeko.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.