Džeko i Grafite su harali Evropom 2009. godine, a iza sebe su ostavili legendarne tandeme

Pogledajte ko je sve bio iza njih

Džeko i Grafite su harali Evropom 2009. godine, a iza sebe su ostavili legendarne tandeme

E. Čaušević

Wolfsburg je 2009. godine bio najveća senzacija u Evropi jer je uspio da osvoji titulu prvaka Njemačke.

Od Vukova to prije početka sezone niko nije mogao očekivati, ali je ovaj tim odigrao sezonu koja će se dugo pamtiti. Wolfsburg je uspio da nadmaši Bayern i dođe do titule prvaka Njemačke što je sigurno bila najljepša sportska priča te godine.

Wolfsburg je tada imao sjajan tim koji je predvodio s klupe Felix Magath. U ekipi su bila i dva bh. fudbalera, a riječ je o Zvjezdanu Misimoviću i Edinu Džeki.

Misimović je te sezone bio najbolji asistent u Evropi, a Džeko se fudbalskom svijetu predstavio kao jedan od napadača na koje itekako treba obratiti pažnju u budućnosti.

Ne treba zaboraviti ni Grafitea koji je tada odigrao sezonu života. Grafite je bio prvi strijelac Bundeslige sa 28 golova, a nevjerovatni Džeko je bio drugi sa samo dva gola manje.

Tandem Grafite-Džeko je oduševio fudbalski svijet, te su oni bili najefikasniji duo u cijeloj Evropi. Zajedno su zabili čak 54 gola i vodili su Wolfsburg do titule, te su iza sebe ostavile neke od ubitačnih tandema.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U sezoni 2008/09. iza Džeke i Grafitea bili su još Eto'o-Messi (53 gola, Barcelona), Forlan-Aguero (49 golova, Atletico Madrid), Higuain-Raul (40 golova, Real Madrid) i David Villa-David Silva (39 golova, Valencia).

Fotografija Barça Nova.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Dzeko (prvi) i Ronaldo su jedini igraci u historiji fudbala koji su zabili 50 il preko golova u tri lige petice
4 2
karlhajncbrazzzo
A tandem Miske-Džeko? Jeste li pronašli podatak koliko golova su postigli?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi