Nezaboravan tandem za historiju: Džeko i Grafite!
Foto - EPA

Čuvena sezona još uvijek privlači pažnju

Nezaboravan tandem za historiju: Džeko i Grafite!

M. Šljivak

Wolfsburg je 2009. godine napravio pravo čudo. Po prvi put u historiji stigao je do naslova prvaka Njemačke, a do titule su ih vodili čudesni napadački duo Edin Džeko i Grafite.

Naravno, velike zasluge ima i Zvjezdan Misimović koji je dirigovao igrom Wolfsburga, no Džeko i Grafite su u sezoni 2008/2009 bili apsolutno nezaustavljivi.

Zajedno su da Brazilac i Bosanac zabili 54 gola u Bundesligi. Grafite 28, Džeko 26 i bez dileme su jedan od najubojitijih napadačkih tandema u historiji.

Njihovih nastupa prisjetili su se sa poznate stranice Copa 90. Još uvijek se o njihovoj čudesnoj sezoni priča i ostat će zauvijek upisana u historiji.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi