Džeko i saigrači također pali na koljena

U čast Georgea Floyda

Džeko i saigrači također pali na koljena

Fudbaleri Rome pružili su podršku u borbi protiv rasizma i to nakon ubistva tamnoputog Amerikanca Georgea Floyda prije nekoliko dana. 

U posljednje vrijeme to rade brojne javne ličnosti, a na današnjem treningu pridružili su se i fudbaleri Rome.

Zajedničku fotografiju prilikom pada na koljena objavio je kapiten Džeko uz opis: "Zajedno smo i danas smo na koljenima u znak podrške #BlackLivesMatter".

Inače, Foyde je ubijen od strane policajca koji ga je pritistao koljenom u predjelu vrata preko osam minuta. Tako mu je prekinuo dotok krvi i tamnoputi muškarac je preminuo na mjestu događaja. Ono što je još užasnije u cijeloj priči je činjenica da policajac nije maknuo koljeno s njegovog vrata i nakon što je ovaj preminuo. Sve je trajalo još od 40 sekundi...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osim Džeke i njegove Rome podršku tamnoputim ljudima između ostalog pružili su i igrači Liverpoola te Chelseaja.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CA8LfABqmcH/[/instagram]

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Isto tako trebate pasti na koljena zbog tiranije Izraela nad Palestincima.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi