Džeko ili Suarez? Ugledni italijanski novinar rekao Džeko i objasnio zbog čega

Ko će pojačati Juventus?

Džeko ili Suarez? Ugledni italijanski novinar rekao Džeko i objasnio zbog čega

Adnan Beganović

Fudbaleri Juventusa počeli su za pripremama za narednu sezonu, a novi šef struke legendarni Andrea Pirlo još uvijek ne zna ko će u narednoj sezoni biti istureni napadač.

Jedno je sigurno, Pirlo više ne računa na Gonzala Higuaina i u toku je potraga za njegovom zamjenom.

Italijanski mediji tvrde da će to biti Luis Suarez ili Edin Džeko, dok pojedini vjeruju da će Stara dama pokušati dovesto obojicu.

A, kada bi se pitao uledni talijanski novinar Mario Sconcerti dileme ne bi bilo. On smatra da je u ovom trenutku Juventusu potrebniji Džeko od Suareza.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Suarez je fantastičan napadač ali manje radi za druge od Bosanca koji s druge strane misli i na tim i uvijek bi znao gdje se postaviti ako Ronaldo želi individualno nešto riješiti ili ako mu treba širina. Kada igra, Džeko razmišlja više o timu nego o postizanju golova", rekao je Sconcerti.

"Džeko je poput broja 10, savršena kombinacija između igrača koji "služi" timu i centarfora u kaznenom prostoru, dok je Suarez navikao u Barceloni da ima mnogo prostora na terenu koji je pak kod Juventusa okupiran od Ronalda", dodao je ugledni italijanski novinar.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi