Džeko ispisao novu stranicu Romine historije

U sjajnoj formi

Džeko ispisao novu stranicu Romine historije

Edin Džeko upisao se večeras još jednom u stranice Romine historije.

Džekina Roma je u sklopu 23. kola Serie A savladala Chievo u Veroni s uvjerljivih 3:0, a ponovo sjajan je bio naš Edin Džeko, koji je postigao jedan gol i pritom upisao asistenciju.

Gol koji je dao Chievu za Džeku je bio 83. u dresu Rome, čime se izjednačio s legendarnim italijanskim napadačem Marcom Delvecchijem, pa tako obojica sada dijele osmo mjesto na vječnoj listi najboljih strijelaca Vučice.

Po broju golova za Romu i dalje je na vrhu Francesco Totti koji je na brojci 307.

Za ovaj poduhvat našem napadaču je trebalo nešto manje od četiri godine, a izvjesno je da će uskoro stići i Delvecchija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Top Komentari

A ko je taj Chievo, zadnji na tabeli u Seriji A, pa ako Dzeko ne moze dati gol Chievu a kome ce ga onda dati. Dzeki svaka cast za ranije postignute rezultate ali ove sezone Dzeko je ocajan, godine cine svoje, Dzeki je sada 33 godine, utim godinama mnogi fudbaleri zavrsavaju nogometnu karijeru.
0 13
Sanska_Prangija
Kolarov 6.
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti