Džeko ispričao anegdotu s Grbavice: "Svi su me pitali zašto to radim"

Dijamant dao opširan intervju za The Athletic

Džeko ispričao anegdotu s Grbavice: "Svi su me pitali zašto to radim"

A. Čaušević

Edin Džeko se već sada može smatrati najboljim bh. fudbalerom u ovom mileniju. Gdje god je igrao Sarajlija je ostavljao pozitivan dojam te bio primjer kako se ponašati kada i ne ide. 

U razgovoru za Athletic Džeko je govorio o mnogim temama. Otkrio je kako uopšte ne spava poslije utakmica jer u mislima analizira svoju igru.

"Nikad ne spavam poslije utakmice. Previše mislim o svemu. I nakon velike pobjede. Možda je bilo prilika kada sam mogao postići gol, a to nisam uradio. Ili kako nisam dodao loptu u važnom trneutku. O utakmici generalno. Uvijek dosta razmišljam", rekao je Džeko.

Većinu golova Džeku je zabio jačom desnom nogom. Upitan šta misli i slabijoj lijevoj ispričao je angedotu s Grbavice dok je bio član omladinske škole FK Željezničar.

"Ne sviđa mi se zvati slabijom niti jednu moju nogu. Radio sam dosta. Kada sam kao očeo trenirati sjećam se da smo nakon vježbi trenirali šuteve. Volio sam šutirati s lijevom nogom i svi su me pitali zašto to radim. Govorio sam kako znam šutirati desnom i želio sam da naučim lijevom."

Odlaskom Alessandra Florenzija postao je kapiten Rome. Smatra da se sve promijenilo, ali i naglašava da nikom ništa nije ukrao.

"Sve se mijenja. To je život. Ništa nikom nisam ukrao, to je prirodna stvar. Jedini sam koji je ostao u posljednjih pet godina. Privilegija je za mene biti kapiten poslije Tottija i De Rossija koji nisu samo legende Rome već i Italije. Veća je odgovornost, osjećam se spremnim".

Iako je ušao u četvrtu deceniju života prema Džekinoj formi i načinu na koji igra to se ne primjeti. Što su zaključili i njegovi saigrači.

"Igrači mi kažu da imam 34 godine, ali da trčim kao neko ko ima 22."

Ponekad se Džeko zna naći i na udaru kritika.

"To je fudbal, treba se naviknuti. Razumijem da ponekad postigneš gol i svi te vole. Ona a ne zabiješ na tri ili četiri utakmice i svi te mrze. To je prirodno, ali je teško posebno za mlade igrače. Siguran sam da nije isto zviždati meni ili nekom mladom kao što je Justin Kluivert. Za njih je puno teže. Zovem ih mojom djecom jer sam 14 godina stariji od njih.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Osjeća žal što sa Romom još uvijek nije osvojio niti jedan trofej.

"Šteta je za klub poput Rome da nije ništa osvojila svih ovih godina. Nadam se da će se to moći promijeniti jer ovaj klub zaslužuje trofeje. Ovdje imate sve što možete poželjeti. Trebamo napraviti posljednji korak: osvajati trofeje", poručio je šesti najbolji srijelac u historiji Rome sa 102 gola.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ante G.
Stvarno ne mogu da vjerujem sta procitam na ovom sajtu... Je li iko od "novinara", neko iz "redakcije" ili bilo ko blizak sajtu isao uopste u osnovnu skolu, jer je evidentno da o fakultetima nema rijeci?! Znate li vi sta je anegdota? Kakve naslove i kakve tekstove pisete, ovo je sramota svih branse u kojoj radite... Koliko je sve na niskim granama, za plakati.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi