Džeko izdominirao na Franchiju, novinari ga pitali o Jugoslaviji i dobili logičan odgovor

Roma ubjedljiva protiv Fiorentine

Džeko izdominirao na Franchiju, novinari ga pitali o Jugoslaviji i dobili logičan odgovor

Admin Čaušević

Edin Džeko je na sjajan način završio 2019. godinu. Roma je s 1:4 pobijedilia Fiorentinu uz dominatnu partiju kapitena bh. reprezentacije na stadionu Artemio Franchi. 

Džeko je zabio za vodstvo Vučice te tako stigao do svog 98. gola u dresu kluba iz italijanske prijestolnice. Osim gola upisao je i dvije asistencije.

Osim Džeke među strijelcima su se našla još dva fudbalera sa prostora bivše Jugoslavije. Hrvatski veznjak Milan Badelj za domaće, te srbijanski defanzivac Aleksandar Kolarov za goste.

Novinare je u mixed zoni zanimalo kako na Džeku utiče to kada vidi toliko igrača sa lista strijelaca sa prostora bivše Jugoslavije.

Odgovor Sarajlije je bio logičan i očekivan s obzirom na mnogobrojna poznanstva i odlične odnose. Popularni Dijamant je kazao da ga čini sretnim kada vidi da su među strijelcima igrači iz regije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Radi se o jakim igračima, Kolarov, Badelj, Vlahović je također odigrao dobar meč, ali mu nije bilo lako jer smo mi dobro igrali. Uvijek sam sretan kada vidim da golove postižu igrači iz mog podneblja", kazao je Džeko.

Inače, iskusni napadač je sinoć stigao do svog 10 gola u sezoni računajući sva takmičenja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi