Džeko iza sebe ostavio Ibrahimovića i Messija

Impresivna statistika bh. napadača

Džeko iza sebe ostavio Ibrahimovića i Messija

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko ove sezone pruža odlične partije u italijanskoj Seriji A u dresu Rome.

Džeko je trenutno prvi strijelac Serije A sa deset postignutih golova, ali je lider i u statistici pokušaja u okviru gola protivnika. Bh. kapiten ove sezone je odlučio da ušutka kritičare i trenutno mu odlično ide.

Napadač Rome u dosadašnjem dijelu sezone postigao je deset golova, a na terenu je proveo 980 minuta. Džeko je u okvir gola protivnika šutirao čak 32 puta.

Iza Džeke nalazi se Zlatan Ibrahimović koji je na terenu provo deset minuta manje, ali je bio dosta neprecizniji, odnosno u okvir gola šutirao je 22 puta. Treći je Edinson Cavani koji je na terenu provio 819 minuta, te je u okvir gola uputio 20 udaraca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lionel Messi je na četvrtoj poziciji sa 19 udaraca u okviru gola protivnika, ali treba dodati da je Messi na terenu proveo 300 minuta manje od bh. reprezentativca. Što se tiče Serije A u TOP 10 je još Cio Immobile sa 25 udaraca u okviru gola, ali mu je zato trebalo 200 minuta više nego Džeki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi