Kada vide Džekine kostobrane, navijači Rome shvatit će koliku su glupost napravili

Zaista nepromišljen potez

Kada vide Džekine kostobrane, navijači Rome shvatit će koliku su glupost napravili

E. Ganibegović

U ovim momentima igra se derbi 16. kola Serije A između Rome i Intera.

Nevjerovatnim golom iz kornera Hakana Calhanoglua Inter je poveo s 0:1 nakon 15 minuta igre, a samo desetak minuta kasnije Turčin je asistirao Dijamantu koji postiže gol za 0:2.

Edina Džeku na Olimpicu navijači nisu dočekali nimalo korektno, iako je za šest godina provedenih u klubu stekao status apsolutne legende.

Prvo je Dijamant izviždan na samom ulasku na teren, a čim primi loptu navijači domaćih "zaspu ga" novim zvižducima.

Ipak, kada navijači Rome vide kakve kostobrane nosi Džeko, shvatit će da su napravili veliku glupost.

Očito su Džeki Roma i Rim još uvijek u srcu.

Oglasi

Ima i onih koji još uvijek poštuju Džeku: Odlična parola navijača Rome za Dijamanta

Džeko se vratio po prvi put na Olimpico nakon što je ljetos napustio Romu, a većina navijača rimskog klub dočekala je bh. napadača zvižducima.

Navijači Rome zvižde Džeki svaki put kada je u kontaktu s loptom, ali on im je pokazao kakva je klasa.

Naime, Dijamant je u 24. minuti uspio da zabije pogodak za 2:0, ali nije htio da slavi gol iz poštovanja prema dojučerašnjem klubu u kojem je proveo čak šest sezona.

No, treba istaći da nisu baš svi navijači Rome dočekali Džeku sa zvižducima, te su neki od njih odlučili da mu se zahvale na svemu što je dao ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tokom intoniranja himne Rome pred početak utakmice na tribini se pojavila parola na kojoj je pisalo "119 golova. Hvala ti Edine".

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kockoglavi
Hajmo malo drkice na dzeku. Niste odavno
2 12
Sajaga
Ma kakva glupost, ljudi igraju za platu i profesionalci su. Emocije nemaju nikakve veze prema klubu kao takvom, nego o sjecanjima i provedenom vremenu u Rimu. J××e se njima za ljude i sta ko misli. Nema tu ljubavi i fudbalske klubove su nekada dizale radne klase da bi se okupljale itd. A danas klubove koriste kao prestiz izmedju bogatasa. Tako je to danas od vrha pa do dna drustva.
5 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi