Džeku opet kritikuju, brani ga bivši defanzicvac Intera: Mislim da se pretjeruje
FOTO - EPA

Džeku opet kritikuju, brani ga bivši defanzicvac Intera: Mislim da se pretjeruje

Adnan Beganović

Aktuelni italijanski prvak Inter ni u 2. kolu Lige prvaka nije uspio stići do pobjede.

Nakon nesretnog poraza od Reala na otvaranju Lige prvaka, Inter je u 2. kolu remizirao na gostovanju kod Shakhtara (0:0).

Imao je italijanski prvak nekoliko dobrih prilika, a najbolju je propustio najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko, koji se odmah suočio sa kritikama.

Nije prvi put, a ni pet pogodaka u Seriji A nisu dovoljni da Džeko izbjegne kritike, ali u njegovu odbranu stao je nekadašnji odbrambeni fudbaler Intera, Fabio Galante.

Nekada sjajni defanzivac za italijanske medije je istakao da je kritikovanje Dijamanta pretjerano.

"Mislim da je kritikovanje Džeke pretjerano. Uvijek se suočavao sa kritikama, ali uvijek je i postizao pogotke. Gledao sam ga uživo i vjerujte mi da je čuvati Džeku strašno za defanzivce", rekao je Galante.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uvjeren sam da su čelnici Intera uradili sjajan posao dovođenjem Džeke umjesto Lukakaua. Da, najbolja zamjena za Lukakau je Džeko. Nije ih pošteno porediti jer imaju različite igračke karakteristike. Lukaku je sigurno jedan od najboljih napadača, ali čelnici Nerazzura nisu uhvaćeni nespremn ii dobru su doveli zamjenu. Džeko je do sada postigao pet pogodaka, mogao je još koji, ali projekcija je dobra", dodao je Galante.

Na kraju podsjetimo, da se na čelu grupe D sa šest bodova nalazi Sheriff, Real je drugoplasirani sa tri boda, dok su Shakhtar i Inter osvojili po bod.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti