Džeko kao primjer svima: Osuđuju ga zbog promašaja, ali je uspio spasiti Inter

Detalj iz prvog poluvremena

Džeko kao primjer svima: Osuđuju ga zbog promašaja, ali je uspio spasiti Inter

Admin Čaušević

Edin Džeko se našao u centru pažnje poslije utakmice Shakhtar - Inter i to zbog velikog promašaja u prvom poluvremenu. 

Utakmica igrana na Olimpijskom stadionu Kijevu okončana je rezultatom 0:0. Podjela bodova je možda i najrealniji ishod obzirom na prikazano s obje strane.

Najbolju šansu za Nerazzurre imao je kapiten bh. reprezentacije. Kalibar Džekinog napadača je jednostavno morao postići gol sa nekoliko metara zbog čega su osude na njegov račun na neki način i očekivane.

Iako se poslije utakmice uglavnom pričalo o Džekinom promašaju nešto ranije tokom utakmice popularni Dijamant je zapravo spasio svoju ekipu i to u stilu najboljih štopera svijeta.

Iskusni napadač nije baš najbolje primio jednu dugu loptu koju je ispucao Handanovič, igrači Shakhtara su krenuli u brzi napada, a Džeko je uvidio potencijalnu mogućnost.

Odmah se vratio u odbranu te je odličnim pozicioniranjem blokirao protivnički šut koji bi vjerovatno zavšio u golu pošto je Handanovič već bio na krivoj nozi. Situaciju pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Patrick je šutirao vrlo precizno, ali je Džeko uspio to blokirati, a u nastavku akcije Tete je pucao pored gola. Ko zna u kojem smjeru bi otišao meč da su tada popularni Rudari stigli do vodstva.

Inače, Simone Inzaghi je Sarajliju zamijenio u 55. minuti te bh. napadač i nije bio zadovoljan zbog izmjene. Priliku da nadoknadi propušteno Džeko će imati u subotu kada Inter gostuje Sassuolu.

Top Komentari

Ante G.
Kosarkaski zicer je imao, teze promasiti nego pogoditi. Smijesno sta se pise ovdje. Kakav Dzeko, policajac sa beneficiranim radnim stazom u njegovim godinama je vec u penziji.
2 12
King_Kenny
...lik se slomi vracajuci u odbranu i izlazeci po loptu na svoju polovinu i onda trci naprijed u kontru...ne znam zasto to radi,da je 10 godina mladji pa hajde...
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi