Prosinečki: Meni je ovo okej, šta drugo reći nakon devet bodova?
Bh. selektor ne smatra Ligu nacija besmislenim takmičenjem, daleko od toga... A i zašto bi?

Bh. selektor zadovoljan nakon pobjede

Prosinečki: Meni je ovo okej, šta drugo reći nakon devet bodova?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je večeras Sjevernu Irsku na Grbavici sa 2:0 i tako ostala stopostotna u svojoj grupi Lige nacija.

Bez obzira na maksimalnih devet bodova, Zmajevi još uvijek nisu osigurali prvo mjesto u grupi, ali nova pobjeda je svakako nešto što posebno raduje selektora Roberta Prosinečkog.

"Znali smo da će biti teška utakmica. Sjeverna Irska je ovdje došla da traži svoju zadnju šansu da nešto napravi u Ligi nacija. Odigrali su dobro i korektno, pogodili tri stative ali mi moramo biti zadovoljni ovim što smo učinili. Publika je bila odlična", rekao je Prosinečki, te dodao:

"Zadnjih osam utakmica nismo izgubili i zadovoljni smo. Imamo pet pobjeda i tri remija, a sljedećeg mjeseca nas čeka utakmica protiv Austrije. Želimo na pravi način završiti nastup u grupi Lige nacija, a onda dočekati decembar i žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo".

Mnogi treneri smatraju Ligu nacija besmislenim takmičenjem, ali Robert Prosinečki ne misli tako.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Dobra je Liga nacija, igra se za nešto... Zanimljivo je, nisu ovo prijateljske utakmice. Znam da se neki treneri bune, ali to je zbog nekih drugih razloga. Sve u svemu, meni je ovo takmičenje okej. Šta drugo reći poslije devet bodova?", zaključio je naš selektor koji za sada ima izuzetno dobar skor na klupi Zmajeva.

Top Komentari

criticos
Robi brate, hajde malo taj stomak sredi. Ruzno je vidjeti, kao da janje krijes ispod trenirke. Odlicno ti ide, sve je za 10, al brate mili, krijes se iz stomacine
20 47
mesut10
Liga nacija moze biti besmislena samo za 5-6 najjačih reprezentacija i za one koji nemaju šanse u ligama u kojima se nalaze (npr Island u ligi A). Po nas ce biti dobro samo ako osvojimo ligu B. Ako izgubimo u playoffu to znači da smo ostali bez prvenstva kroz ligu nacija i sad i sljedeći put, jer ćemo biti u ligi A. Tako da ovo je sada prilika, da li cemo je iskoristiti neizvjesnosno je. Ukrajina, Danska i Rusija su ozbiljne ekipe i budemo li njima dozvolili prilike kao Sjevernoj Irskoj vcrs, bojim se da lagano ispasti. Nadam se da ce Žuti to zategnuti.
43 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi