Kvalifikacije za Mundijal

Džeko: Mogu odigrati još koju utakmicu za BiH

Na današnjoj press konferenciji održanoj u Plavom salonu stadiona Grbavica povodom kvalifikacijskog meča između našeg nacionalnog tima i Belgije novinarima se obratio i kapiten Edin Džeko.

"Nadam se da ćemo nastaviti tradiciju dobrih rezultata protiv Belgije na našem stadionu", kazao je naš kapiten Edin Džeko u uvodnom izlaganju.

"Pojedinac ne može odlučiti nijednu utakmicu. Bit će emotivno, ali ovo nije utakmica Edina Džeke, svi moramo raditi jedni za druge, jer rezultat je sutra najbitniji."

Edin se osvrnuo na izjavu Jana Vertonghena da je najbitnije preživjeti prvih 20 minuta.

"Belgija je jedna od najboljih reprezentacija u Evropi, ali mi imamo svoje šanse, ali samo pod uslovom da svaki igrač da svoj maksimu. To kako ćemo mi igrati i šta nam je plan, ostavit ćemo sutra za utakmicu."

"Ne bih se vraćao u prošlost, jer može priča otići  u drugom smjeru. Najvažnija ponavljam stvar je da sutra damo svi sve od sebe", tvrdi Dijamant.

Belgijski novinar pitao je Edina da li će mu nedostajati reprezentativni fudbal, budući da ima 31 godinu.

"Budućnost reprezentacije će biti bez Edina, to je neminovno, ali mislim da mogu još neku utakmicu odigrati za svoju zemlju."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osvrnuo se Džeko na izostavljanje Radje Nainggolana iz reprezentacije Belgije.

"Nisam iznenađen što ga nema, jer ga nije bilo na prethodnim kupljanjima, ali mi je drago što ga sada neće biti jer svi znamo kakav je igrač. Ipak, ja se i zbog Belgije i zbog Radje nadam da će on igrati na Svjetskom prvenstvu."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi