Zvanična konferencija za medije

Baždarević: Koga nema bez njega se mora

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine nije na zvaničnoj konferenciji za edije rekao ništa što već nije prethodno izgovorio vezano za sutrašnji duel protiv Belgije.

Svi uglavnom znaju šta nas sutra očekuje i kakav nam pristup treba.

"Svi znate da ćemo tražiti rezultat, iako znamo o kakvom se protivniku radi. Spremni smo da damo sve od sebe za taj rezultat koji nam treba"

Što se taktike tiče, i načina igre, selektor nije previše otkrivao detalja..

"Radili smo na više planova i na više opcija, ali utakmica se ne riješava u prvih 15 minuta, moramo biti na maksimalnom nivou 95 minuta. Da li ćeo napadati li se braniti zavisit će od trenutka, to nije ni bitno koliko naš pristup od svih 11 igrača, da igramo dobar fudbal i sa srcem i sa glavom"

Reprezentacija je znala digrati kvalitetno protiv jačih protivnika, protiv slabijih podbaciti. Kako doći do pravog lica.

"Mi uvijek radimo kvalitetno na treninzima, radimo sve da budemo što bolji, a to kakvo ćemo lice pokazati zavisit će i od situacije na samoj utakmici. Nikad ne možete predvidjeti kako će se utakmica odvijati. Ali uvijek želimo pokazati svoje pravo lice i tako će biti sutra."

Selektor se prije utakmice suočio s dodatnim otkazima, opcije su mu sužene.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Mislili smo izaći s Avdijom Vršajevićem, ali šta je tu je. Ipak, još jedanput, ko god izađe možemo samo kolektivom dobiti ovu utakmicu. Izgaranjem i borbenošću. Koga nema bez njega se mora."

"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi