Džeko na stolu ima dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona po sezoni!

Detalji prepreka za potpis

Džeko na stolu ima dvogodišnji ugovor vrijedan pet miliona po sezoni!

A. Čaušević

Edin Džeko će se prema svemu sudeći u nedjelju oprostiti od Rome. Mediji u Italiji su ubijeđeni da će tokom ljeta promijeniti klub. 

Kapiten bh. reprezentacije će u svom oproštajnom meču na Olimpicu imati priliku da ispiše historiju, ali i dodatni motiv da zabije gol protiv Parme.

Sa jednim golom više ne bi dijelio sedmo mjesto na listi najboljih strijelaca u historiji Rome. Do sada je postigao 87 golova, te bi iza sebe ostavio legendarnog Abela Balba.

Ukoliko bi najmanje jednom zatresao protivničku mrežu Džeko bi tako zabio svakoj ekipi iz aktuelne sezone Serije A. U posljednje četiri godine koliko igra na Apeninima iskusni napadač je bio strijelac protiv svih ekipa koje su ove takmičarske godine nastupale u najjačem rangu italijanskog fudbala, izuzetak je Parma.

Nakon te utakmice Džeko će na odmor, a njegovi zastupnici za pregovarački stol. Tuttomercato piše kako popularni Dijamant na stolu ima konkretnu ponudu Intera.

Nerazzurri su Sarajliji ponudili dvogodišnji ugovor uz platu od oko pet miliona eura po sezoni, dok navodno iskusni napadač želi da potpiše na najmanje tri godine. Detaljii koji se definitivno mogu prevazići.

Roma je već odlučila za igrački karton svoje "devetke" želi 20 miliona, a vjerovatno i 15, u tom slučaju u transfer ne budu uključeni drugi igrači. Na drugoj strani, Inter ne želi da izdvoji više od 10 miliona eura.

Pozicija rimskog kluba je poprilično jasna. Cilj je na igraču koji ulazi u posljednju godinu ugovora zaraditi što je moguće više novca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je godinama među najboljim napadačima svijeta, ponuda za njega ne manjka zbog čeka ovakav stav Vučice uopšte ne iznenađuje.

Osim Intera za najefikasnijeg igrača u historiji reprezentacije BiH zainteresovani su klubovi iz Premiershipa i Bundeslige, prije svih West Ham i RB Leipzig.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

AmaRam4
oj ne serite vise nema te pojma samo nagadjate, e jeste znali da ce Bajic ode na posudbu u za Man City
0 6
Mele
Ovo je zadnja sansa prije Usa ili Kine. zato uzmi sto vise mozes, igraj jos 2 godine i bjezi preko okeana.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi