Džeko najbolji igrač u Evropi u proteklom mjesecu
Foto: EPA

Prema izboru portala WhoScored

Džeko najbolji igrač u Evropi u proteklom mjesecu

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Edin Džeko proteklog vikenda briljirao je u gostujućoj pobjedi Rome u derbiju protiv Milana u meču šestog kola italijanske Serije A.

Džeko je sredinom drugog poluvremena maestralnim golom doveo Romu u vodstvo od 1:0, a konačnih 2:0 u ovom meču postavio je Alessandro Florenzi. Bh. kapiten je nastavio sjajnu formu iz prošle sezone, te je u dosadašnjih šest kola postigao sedam golova. 

Sjajnu igru bh. reprezentativca prepoznao je i ugledni portal WhoScored koji je izabrao Džeku za najboljeg igrača u Evropi za mjesec septembar. Džeko je u proteklom mjesecu imao prosječnu ocjenu od 9,4 što je bilo daleko najbolje.

Iza njega završio je napadač Manchester Cityja Sergio Aguero koji je imao ocjenu 9.3, dok je na trećem mjestu bio Lionel Messi sa ocjenom 8.9. Džeko u odličnoj formi dočekuje meč s Belgijom i nadamo se da će na Grbavici naš napadač nastaviti svoj golgeterski niz.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi