Džeko ne igra protiv Juventusa zbog čega je jednom saigraču poželio sreću

Zabio protiv Genoe

Džeko ne igra protiv Juventusa zbog čega je jednom saigraču poželio sreću

A. Čaušević

Edin Džeko je u pobjedi Rome nad Genoom zabio svoj prvijenac u 2020. godini. Vučica je na Marassiju slavila sa sigurnih 1:3. 

Džeko je do gola stigao nakon greške odbrane domaćih. Primio je jednu loptu i rutinski matirao Mattiu Perrina.

"Trener uvijek traži od nas da pritiskamo visoko. Gol je došao nakon njihove greške koju je donio nas pressing", kazao je kapiten bh. reprezentacije poslije meča.

Naredni ispit za Vučicu je utakmica Kupa protiv Juventusa u Torino. Džeko će propustiti i taj susret zbog suspenzije iz prošle sezone.

"Ja neću biti u srijedu, ali će biti Kalinić. Nadam se da ćemo u srijedu izboriti plasman u polufinale Kupa Italije."

Sljedeće kolu u Seriji A Romi donosi gradski derbi s Laziom i Džekin okršaj s Cirom Immobileom koji je do sada zabio 23 gola u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Čestitam mu na tome, ali nadam se da u nedjelju neće biti strijelac i da će ponovo početi zabijati nakon nas. Nemam s tim problema. Danas je bilo važno pobijediti, poklonili smo utakmice protiv Torina i Juventusa. Važno je da smo pobijedili i vratili sigurnost", kazao je Sarajlija.

Sa današnjim Džeko je stigao do osmog gola u Seriji A, odnosno 11 u svim takmičenjima.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ciro Immobile je zabio 23 gola do sada u Seriji A, ako ne vjerujete provjerite, ako nastavi ovako Immobile bit ce najbolji golgeter u Seriji A ikada, rekord je 36 gola, taj rekord Immobile zeli da obori, a velike su sanse da Immobile i uspije na tome putu, da obori taj rekord trebaju mu jos 14 golova a do kraja ove Seriji ima jos 18 susreta da se odigra.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi