Džeko ponovo u konkurenciji za najboljeg igrača Lige prvaka
Dijamant je trenutno, uz Messija, prvi strijelac Lige prvaka sa pet postignutih golova nakon tri meča.

Nakon dva gola protiv CSKA

Džeko ponovo u konkurenciji za najboljeg igrača Lige prvaka

Napadač Rome Edin Džeko iza sebe ima još jednu sjajnu partiju u Ligi prvaka.

Bh. Dijamant je postigao dva pogotka protiv CSKA Moskve u susretu 3. kola grupne faze, pa je ponovo natjerao UEFA-u da ga stavi u konkurenciju za najboljeg igrača kola.

Podsjetimo, Džeko je i u 2. kolu bio u konkurenciji za najboljeg igrača, ali tada mu je nagrada izmakla jer ju je osvojio Leo Messi.

Ovog puta je Dijamant u konkurenciji sa Mohamedom Salahom, Davidom Silvom i Achrafom Hakimijem. Džeko je protiv CSKA osim dva gola upisao i jednu asistenciju, Salah je protiv Zvezde upisao dva gola, Silva protiv Šahtara jedan gol, a Hakimi protiv Atletico Madrida tri asistencije.

Podsjetimo, oba priznanja od početka sezone je osvojio Leo Messi i nadamo se da je sada došlo Džekino vrijeme. Glasati možete na OVOM linku.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

epa
Njemu godi igranje u ligi prvaka...
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije