Kapiten reprezentacije BiH

Džeko: Posebna utakmica, želim da bude moja najbolja u reprezentaciji

Uz Roberta Prosinečkog, današnjoj konferenciji za medije pred utakmicu sa Armenijom nazočio je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko. 

Zmajevi su prethodnih dana vrijedno trenirali i maksimalno spremno dočekuju otvaranje kvalifikacije za Euro 2020., a da u našem timu vlada optimizam moglo se vidjeti i po izjavu koju je dao Džeko. 

Za Džeku će ova utakmica ujedno biti i posebna jer će upisati 100. jubilarni nastup u dresu BiH. 

"Posebna utakmica za mene, ipak je jubilarna stota, još na mom stadionu, gdje sam počeo karijeru. Bit će mi motiv da je odigram najbolje do sada, a bit će mi još draža ako na kraju uspijemo pobijediti. To nam je i cilj. Zbog tog stotog nastupa i Armenija će mi na neki način ostati u sjećanju", kazao je Džeko.

S selekcijom Armenije je dobro upoznat. 

"O imenima ne treba puno pričati, znamo o njima sve što trebamo znati, tako i oni. Na terenu ne igraju imena. Mi smo spremni za ovu utakmicu i maksimalno skoncentrisano ćemo uđi da dođemo do onoga što želimo, a to je pobjeda."

Posljednji gol je postigao prije mjesec dana. 

"Nadam se da će moja ekipa sutra pobijediti, a ako ja zabijem gol, biće bolje za mene. Golova nekada ima, nekada ne... Nadam se da će ih u ovim kvalifikacijama na našoj strani biti dosta."

Govorio je i o dosadašnjim utakmicama u dresu BiH. Pokušao je izdvojiti najdražu. 

"Ima ih dosta, znači da sam ostario (smijeh). Hm... Možda ona s Litvanijom s obzirom da smo tada izborili po prvi put izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da je i mojim sugrađanima ostala u sjećanju. U lijepom sjećanju mi nije ostala utakmica s Nigerijom u Brazilu, pa i ona s Francuskom kada smo primili gol iz penala, iako smo je odigrali odlično. Ipak, rezultat nije bio kakav smo željeli, pa je, eto, zbog toga ne pamtim po dobrom."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Govorio je i o armenskom kapitenu Henrikhu Mkhitaryanu.

"On je najpoznatiji armenski igrač i iskreno meni kao igraču se mnogo sviđa. Ima veliki kvalitet, ne igra bezveze u Arsenalu... Nadam se da nam neće stvoriti problema, ali nadam se da hoće ostalim reprezentacijama, jer ima taj kvalitet", istakao je Džeko. 

Top Komentari

nijepoznat
Sretno Momci,hocemo pobjedu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije