Džeko promašio veliku šansu, Correa srušio Udinese na Meazzi

Serija A

Džeko promašio veliku šansu, Correa srušio Udinese na Meazzi

E. Škorić

Inter je danas na Giuseppe Meazzi slavio s 2:0 protiv Udinesea.

Nerazzurri su u povelikom bodovnom zaostatku za Napolijem i Milanom, pa su danas jednostavno morali da ostvare pobjedu. Pod tim pritiskom domaći nogometaši nisu se baš istakli u prvih 45 minuta, no u nastavku potpuno druga priča.

Bilo je samo pitanje trenutka kada će "puknuti" odbrana gostiju iz Udina, a put do njihove mreže pronašao je sjajni Correa, koji je danas dobio priliku da starta uz Edina Džeku u napadu.

Correa je u 60. minuti postigao gol nakon asistencije Bastonija, a osam minuta kasnije i nakon asistencije Dumfriesa, pa je to bilo domaćinu dovoljno da dođe do pobjede.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je danas imao jednu ogromnu šansu, ali iz blizine je neshvatljivo promašio. Bilo je to malo prije nego je Correa postigao drugi gol. Bh. napadača je u 80. minuti zamijenio Lautaro Martinez.

Inter u je ovo bila sedma pobjeda i treći je na tabeli s 24 boda, dok Napoli i Milan imaju po 28 i po utakmicu manje. Napolitanci kasnije gostuju Salernitani, dok će Milan večeras u derbiju na Olimpicu odmjeriti snage s Romom.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Vrbaski
Kloc
4 12
Dinouz
Bice golova....
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije