Milan gubi  strpljenje sa Giroudom, okreće se Džeki?
FOTO - EPA

Da li će doći do transfera?

Milan gubi strpljenje sa Giroudom, okreće se Džeki?

Adnan Beganović

Italijanski fudbalski velikan Milan u grozničavoj je potrazi za napadačem, a prva opcija za Rossonere je francuski reprezentativac i napadač Chelseaja, Oliver Giroud.

Prema pisanju italijanskih medija pregovori Milana i Giroudovih agenata uveliko traju, no uz italijanskog kluba polako gube strpljenje i ukoliko u nekoliko narednih dana ne postignu dogovor, okrenut će se drugim opcijama.

A, opcija broj dva je bosanskohercegovački napadač Rome, Edin Džeko, koji ima ugovor sa Romom do kraja iduće sezone, ali sve je izvjesnije da će napustiti Rim u ovom prelaznom roku.

Giroudovi agenti navodno pregovaraju sa Chelsajem o raskidu ugovora potpisanog prije nekoliko mjeseci i vjeruju da problema neće biti s obzirom da postoji džentlmenski sporazum koji bi trebao olakšati pregovore.

U svakom slučaju, Milanu se žuri, strpljenja je sve manje i čelnici ovog kluba već poduzimaju mjere predostrožnosti i u posljednjih nekoliko sati su prema pisanju italijanskih medija sve više prave računicu za eventualni dolazak dosanskohercegovačkog Dijamanta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu u Milanu razmišljaju i o otkupu Sandra Tonalija koji je prošlu sezonu igrao za Milan kao posuđen igrač Brescie.

Dogovor još nije postignut, problem je finansijske prirode, a kako bi se otklonio u slavnom italijanskom klubu su spremni u posao uključiti i nekoliko mladih igrača koje bi poslali u Bresciu.

Sve u svemu, dok je pažnja ljubitelja fudbala okrenuta Evropskom prvenstvu u klubovima se ozbiljno pripremaju za narednu sezonu. Milan nije izuzetak.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hele
OMG
3 0
bk123
Meni je mrsko više i komentirat ove Džekine transfere...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi