Sjajni defanzivac Atalante: Najteže mi je čuvati Džeku
FOTO - EPA

Cijeni bh. napadača

Sjajni defanzivac Atalante: Najteže mi je čuvati Džeku

A. Beganović

Defanzivni fudbaler Atalante, Christian Romero, hvalio je bosanskohercegovačkog reprezentativca i napadača Rome, Edina Džeku.

U velikom intervjuu kojeg je dao Sportweeku sjajni defanzivac Atalante govorio je i o napadačima s kojima najteže izlazi na kraj.

Romero je istakao da mu je u Ligi prvaka najteže bilo čuvati Karima Benzemu, dok je u Seriji A najviše problema imao sa Džekom.

"U Ligi prvaka mi je najteže bilo čuvati Benzemu. On nikad ne griješi, vršite nad njim prtisak i nadate se da će pogriješiti, ali ništa. Kada sam vidio kako izlazi iz pritiska nas četvorice, pogledao sam ga i rekao: "Je.. ga". To me najviše impresioniralo", rekao je Romero.

Za Džeku je istakao da se fantastično kreće i da mu je teško oduzeti loptu.

"Džeko je visok, ali okretan. U fazi napada se fanstastično kreće i teško mu je oduzeti loptu", istakao je defanzivac Atalante.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romero je u nedavno završenoj sezoni u Seriji A za Atalantu odigrao 31 utakmicu i pritom je postigao dva pogotka kojima je dodao i tri asistencije.

Podsjetimo, seniorsku karijeru je ovaj fudbaler počeo u Argnetini, tačnije u Belgranu, da bi 2018. stigao u Genovu. Godinu poslije je potpisao za Juventus, no sezone 2019/2020 i 2020/2021 je odradio na posudbama u Genovi i Atalanti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi