Roma igra veoma važnu utakmicu, poznata i Džekina uloga
FOTO: EPA

Revanš duel protiv Ajaxa

Roma igra veoma važnu utakmicu, poznata i Džekina uloga

H. Zilić

Jedan od najzanimljivijih revanš duela četvrtine finala Evropa lige, večeras će odigrati Roma i Ajax.

Vučica je u prvom duelu slavila sa 1:2 i branit će finu prednost.

Svakako da je za tim iz Rima ovo možda i utakmica sezone. Imaju priliku da izbore još jedno evropsko polufinale, dok će Ajax s druge strane igrati malo "rasterećenije". U prvenstvu Nizozemske blizu su nove titule, a obzirom na rezultat iz prve utakmice, večeras idu na sve ili ništa, druge opcije nemaju.

Prema pisanjima italijanskih medija, Roma će večeras krenuti sa zgusnutom sredinom terena, koja na momente može i pojačati odbranu, dakle Fonseca neće puno rizikovati.

Formacija 3-6-1, koja se može transformisati u 5-4-1, pokazatelj je da Rimljani neće srljati prema naprijed.

Ono što je za nas bitno, napad će predvoditi Edin Džeko, koji će vjerovanto biti zadužen da nekim indiviudalnim potezom možda i dokrajči velikana iz Amsterdama.

Dakle, Roma bi trebala igrati u ovom sastavu: Lopez, Mancini, Crsitante, Ibanez, Karsdorp, Veretout, Diawara, Calafiori, Pellegrini, Mkhitaryan, Džeko.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Duel na Olimpicu počinje u 21 sat, a sudit će engleski arbirtar Anthony Taylor. Po kladionici Mozzart, Ajax je blagi favorit u ovom meču.

Kvote na obje strane su zaista sjajne, a OVDJE možete ostaviti prognozu meča.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.