Za razmjenu Džeke i Alexisa ključan je 21-godišnji Italijan

Traži se rješenje

Za razmjenu Džeke i Alexisa ključan je 21-godišnji Italijan

E. Škorić

U srijedu su održani pregovori između Intera i Rome kako bi dogovorili razmjenu u kojoj bi Edin Džeko u Milano, a Alexis Sanchez put Rima.

Nakon što je Džeko ušao u sukob s Fonsecom i upao u nemilost portugalskog trenera, ponovo se aktivirala priča o odlasku bh. reprezentativca sa Olimpica i ponovo je u centru pažnje Inter.

Sada se spominje razmjena igrača do kraja sezone. Inter bi Romi poslao Sancheza, a Edin bi obukao dres Intera i borio bi se sa titulu u Seriji A.

Dvije zvijezde zarađuju otprilike 7,5 miliona eura po sezoni, ali postoji jedna velika razlika, jer je Alexis Sanchez stigao iz Manchester Uniteda i stoga je imao koristi od porezne olakšice za talente koji su pristigli iz inostranstva.

To znači da je razlika između bruto troškova plaća Džeke i Alexisa Sancheza otprilike tri miliona eura, bez obzira što im klubovi daju iste plate.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Stvar je u tome što Inter nema namjeru platiti tu razliku, ali sada se ključnim čovjekom smatra 21-godišnji italijanski nogometaš Andrea Pinamonti, kojeg bi Inter uključio kao dio paketa i koji bi sa Čileancem otišao u Romu.

U narednih dva dana Inter i Roma pokušate će da pronađu zajednički jezik.

Top Komentari

Bhf111
Dzekson ne odes li u Inter ostani u raspaloj romi i budi isti Ozil. Uzivaj na tribinama i uzimaj im 7 miliona. Ko yebe ta ****a
3 0
Sajaga
Neka ode u Milan za historiju fudbala, sa 3 spica neka igraju,haha.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi