Džeko se kod dvojice prijatelja raspitivao o novom klubu

Odlazak iz Rome sve izvjesniji

Džeko se kod dvojice prijatelja raspitivao o novom klubu

A. Čaušević

Edina Džeku sljedeće sezone nećemo gledati u dresu Rome, ubijeđeni su u to italijanski mediji. 

Već nekoliko dana se špekuliše o Džekinom prelasku u Inter, a Sportmediaset je izvjestio kako je kapiten bh. reprezentacije već kontaktirao dvojicu igrača Nerazzurra te se raspitivao o milanskom klubu.

Navodno je Džeko u posljednje vrijeme imao kontakte s Radjom Nainggolanom i Ivanom Perišićem od kojih je tražio savjete gdje je najbolje kupiti kuću u Milanu.

Rođeni Sarajlija je veoma dobar prijatelj s Nainggolanom i Perišićem te ukoliko je ova informacija tačna jasno je da je Džekin prelazak u Inter sve izvjesniji.

Inače, upravo će Inter i Roma na Giuseppe Meazzi odmjeriti snage te će to biti idealna prilika za Džeku da uvjeri čelnike milanskog kluba da je pravi izbor da pojača napad Nerazzurra.

Džeko već odlučio gdje će igrati?

Ugovor kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine s Romom traje do ljeta 2020. godine, a kako još uvijek nema razgovora o produženju saradnje, izvjesno je da će Vučica ovog ljeta pristati na jednu od ponuda kako bi koliko-toliko zaradila njegovim odlaskom.

Prethodnih dana mediji u Italiji špekulisali su da bi se Džeko mogao vratiti u Englesku, s obzirom da je na Rominu adresu stigla ponuda West Hama teška 10 miliona eura, ali posljednje informacije govore da odlaska među Čekićare ipak neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su se West Hamovi navijači putem društvenih mreža radovali mogućem dolasku Džeke, prema pisanju Gazzetta Dello Sporta, bh. napadač navodno nije zainteresovan za povratak u Englesku i da bi radije ostao u Italiji, odnosno prešao u Inter koji ga također želi.

Pregovori su navodno već počeli, preostalo je još da se Roma i Inter dogovore o vrijednosti Džekinog igračkog kartona, dok su lični uslovi gotovo usaglašeni. Nerazurri daju Džeki dvogodišnji ugovor s platom nešto manjom u odnosu na onu koju ima u Romi (4.5 miliona eura po sezoni), na što je pristao, jer se sa svojom porodicom navikao na život u Italiji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti