Spalletti govorio o Džekinom transferu u Inter

"Užasan je protivnik"

Spalletti govorio o Džekinom transferu u Inter

E. Škorić

Inter i Roma u subotu navečer igraju derbi kola u Seriji A.

Od velike važnosti je ova utakmica za Inter i za Romu, budući da se klubovi i dalje bore za plasman u Ligu prvaka. Inter je u daleko boljoj poziciji jer je treći sa 60 bodova, dok je Roma peta sa 54 boda.

Ovu utakmicu svi s nestrpljenjem očekuju, a u fokusu je Edin Džeko, budući da su se pojavile informacije kako Dijamat od ljeta seli u redove Intera.

Luciano Spalletti, koji je trenirao Džeku u Romi, govorio je upravo o bh. napadaču večeras.

"Džeko u Interu? Hajde da pričamo o našim igračima. Na tim pozicijama imamo Icardija i Lautara koji dobro igraju, kao i Keitu. Inače po pitanju transfera morate pitati sp. direktora Ausilija", kazao je Spalletti.

"Džeko je inače užasan protivnik", zaključio je Spalletti, pritom mislivši kako je Edin igrač kojeg je jako teško zaustaviti.

Na pitanje koji napadač će sutra početi od prve minute, Spalletti je kazao da će odlučiti, ali da neće biti lako jer i Lauro i Icardi zaslužuju da budu starteri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Šta očekuje od duela s Romom?

"Tri boda. To mi je jedino u mislima. Mada, naravno kada se spomene Roma, sjetim se provedenog vremena u Rimu i lijepog perioda. Upoznao sam tamo mnoge drage ljude i pozdravljam ih sada", dodao je Spalletti.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi