Džeko se pridružio Barbarezu na listi velikana Bundeslige
EPA

Priznanje za bh. kapitena

Džeko se pridružio Barbarezu na listi velikana Bundeslige

Mjesto među 100 najboljih igrača u historiji Bundeslige našao je i sadašnji bh. kapiten Edin Džeko. 

Nakon što je njemački Bild na 95. mjesto postavio Sergeja Barbareza, svoje mjesto u odabranom društvu je našao i Edin Džeko koji je na osnovu glasova sportskih novinara dobio 169 poena i tako se plasirao na 89. poziciju. 

Džeko je poput Barbareza svojevremeno bio najbolji strijelac Bundeslige, ali za razliku od Sergeja, on se 2009. godine okitio titulom sa Wolfsburgom. Uz to je uz Misimovića bio najkorisniji fudbaler tamošnjeg šampionata. 

Za očekivati je da će među 100 najboljih biti uvršten i Hasan Salihamidžić koji je sa Bayernom osvojio mnogo toga, a ne bi bilo iznenađenje i da se među velikanima Bundeslige nađu još Vedad Ibišević i Zvjezdan Misimović. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi