Edin Džeko među 10 najboljih igrača u Seriji A
FOTO - EPA

Prema portalu Whoscored.com

Edin Džeko među 10 najboljih igrača u Seriji A

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler, napadač Rome Edin Džeko i u ovoj sezoni pruža sjajne partije.

Iako polako ulazi u pozne igračke godine Džeko na terenu i dalje pravi prevagu, a u 11 odigranih utakmica za Romu u Seriji A postigao je šest pogodaka.

Da dobre igre nisu nezapažene može se zaključiti i iz poretka najboljih igrača u Seriji A na portalu specijaliziranom za dubinsku analizu fudbalskih podataka (Whoscored.com).

Džeko se sa prosjećnom ocjenom 7.38 nalazi na 10 mjestu liste najboljih fudbalera italijanskog prvenstva, a zanimljivo da su na 9. i 8. mjestu njegovi saigrači Lorenzo Pellegrini i Henrikh Mkhitaryan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vodeći sa prosječnom ocjenom 7.8 je sjajni Portugalac Cristiano Ronaldo, dok su na 2. i 3. mjestu Domenico Berardi iz Sassuoloa i Andrea Belotti iz Torina.

Na 4. mjestu nalazi fudbaler Udinesea Rodrigo de Paul, dok su 5. 6. i 7. mjesto pripali Theo Hernandezu (Milan), Hakanu Calhanogluu (Milan) i Romelu Lukakuu (Inter).

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi