Džeko sinoć ušao u historiju: "Počeo sam zaboravljati kako je zabiti dva gola"

Donio pobjedu Romi

Džeko sinoć ušao u historiju: "Počeo sam zaboravljati kako je zabiti dva gola"

A. Čaušević

Može li Roma bez Edina Džeke? Ne može. Kratak i jednostavan odgovor. Potvrđeno je to i sinoć u pobjedi nad Sampdorijom.

Nakon duže od tri mjeseca Roma je odigrala jedan zvanični meč. Poslije preokreta savaldana je Sampdorija sa 2:1, a dvostruki strijelac za Rimljane na Olimpicu bio je Džeko.

U prvoj utakmici poslije nastavka sezone popularni Dijamant je odmah uspio ući u historiju. Sada je među pet najboljih strijelaca Vučice svih vremena.

Sarajlija je stigao do cifre od 104 gola i tako se izjednačio sa Pedrom Manfredini na petoj poziciji liste najboljih strijelaca Rome ikada.

"Falila su mi dva gola na jednom meču ove sezone, počeo sam zaboravljati kako je zabiti dva gola. Trebamo dobiti sve utakmice i nadati se da Atalanta izgubi po neki bod", kazao je Džeko poslije meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naredni na listi Rominih najboljih strijelaca svih vremena su za Džeku dostupni već ove sezone. Radi se o četvrtoplasiranom Rodolfu Volku sa 106, te Amadeu Amadeiju sa 111 golova.

Inače, gledajući ovu sezonu Džeko je sada na cifri od 17 golova u svim takmičenjima. S obzirom da je Romi preostalao da odigra više od deset golova kako je krenuo popularni Dijamant će sigurno još tresti protivničke mreže.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
cuj Romi preostalo da odigra joj 10 golova hahahahaaha
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi