Džeko stiže Vučinića i Völlera
Džeko je na gol u Seriji A čekao od 1. oktobra, kada je zatresao mrežu Milana, no ponovo se vratio starim navikama i baš takav sada treba Rimljanima. (Foto: EPA)

Totti nedodirljiv

Džeko stiže Vučinića i Völlera

E. Škorić

Bosanskohercegovački napadač Edin Džeko postigao je protiv SPAL-a u petak novi gol za Romu.

Džeko je do petka bio u jednoj golgeterskoj krizi jer je posljednji prvenstveni gol dao još 1. oktobra protiv Milana, ali prtoiv SPAL-a se upisao u strijelce i sada je na osam golova u Seriji A.

Ukupno je naš napadač u dresu Rome postigao 60 pogodaka u 109 nastupa, čime se primakao Top 10 listi najboljih strijelaca rimskog kluba svih vremena.

Nedodirljiv je Francesco Totti sa 307 pogodaka na 786 mečeva, pa slijedi Roberto Pruzzo sa 138 golova na 315 nastupa, Amedeo Amadei je dao 111 u 234 nastupa, Rodolfo Volk 106 u 161 nastupu, a u top 10 su još Vincenzo Montella (102/258), Abel Balbo (87/182), Marco Delvecchio (81/300), Dino Da Costa (79/163), Giuseppe Giannini (75/437)..

Potražite više informacija na temu Serie A:

Džeko je sada na 16. mjestu, a dva gola više ima Argentinac Arturo Chini Luduna, četiri više od našeg asa ima Crnogorac Mirko Vučinić, koji je dao 64 ghola u 204 nastupa, a Nijemac Rudi Voller je u 198 nastupa postigao 68 golova.

To znači da bi Džeko već do kraja sezone mogao da uđe u Top 10 i da prestigne mnoge legende, a od aktivnih igrača gol manje od Dijamanta, odnosno 59 golova, ima Daniele De Rossi, kapiten Rimljana.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi