Fonseca: Mkhitaryan će sigurno pomoći Džeki kada se vrati na teren

I dalje se oporavlja od povrede

Fonseca: Mkhitaryan će sigurno pomoći Džeki kada se vrati na teren

E. Čaušević

Edin Džeko se nakon poraza Rome u gostima protiv Parme (2:0) našao na meti kritika italijanske javnosti.

Džeko već četiri utakmice utakmice nije uspio da postigne gol, a prethodni put strijelac je bio u derbiju protiv Milana 27. oktobra kada je Roma pred svojim navijačima slavili sa 2:1.

No, to dovoljno pokazuje da je Džeko itekako važan član rimskog kluba, te kada se nađe u maloj golgeterskoj krizi to se osjeti značajno. Problem za Vučicu je što nema rezervnog napadača jer se povrijedio Nikola Kalinić.

Međutim, trener Rome, Paulo Fonseca, smatra da je veći problem što je van terena Henrikh Mkhitaryan koji bi se trebao oporaviti do narednog meča.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Fonseca vjeruje da će Mkhitaryan pomoći Džeki jer je Romi potreban fudbaler koji zna kreirati akciju, te omogućiti napadaču pravu šansu.

"Povratak Mkhitaryana će pomoći mnogo Džeki. Reprezentativna pauza će nam dobro doći i mislim da će Henrikh zaigrati u narednoj utakmici. Zadovoljan sam kako stvari sada idu i kada se vrate neki igrači onda će to biti potpuna slika", rekao je Fonseca.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nijepoznat
Dzekson King
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije