Džeko: Teško da ćemo ponoviti pobjedu od 7:0 nad Estonijom

Kapiten pred sutrašnji meč u Zenici

Džeko: Teško da ćemo ponoviti pobjedu od 7:0 nad Estonijom

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Zenici protiv Estonije igra prvu utakmicu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Naša selekcija sutrašnjom utakmicom protiv Estonije otvara kvalifikacije za plasman na Svjetsko prvenstvo koje se za dvije godine igra u Rusiji. U Zenici je danas odžana press konferencija na kojoj su prisustvovali Mehmed Baždarević, Edin Džeko i Emir Spahić.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko kazao je da će biti teško ponoviti rezultat od prije nekoliko godina kada smo na Bilinom Polju savladali Estoniju sa visokih 7:0. Podsjećamo, Džeko je na toj utakmici postigao dva gola.

"Što se tiče te utakmice kada smo pobijedili 7:0 ta utakmica je otišla u historiju i teško ponoviti taj rezultat jer danas svi igraju fudbal. Ne trebamo razmišljati na taj način. Najbitnije je otvoriti kvalifikacije na najbolji mogući način, a to je sa tri boda", rekao je Edin Džeko.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Utakmica između Bosne i Hercegovine i Estonije igra se sutra u Zenici od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi