Džeko u Juventus ide samo zbog jednog razloga, a pristanak na transfer dala je i supruga Amra

To bi bio fantastičan kraj blistave karijere

Džeko u Juventus ide samo zbog jednog razloga, a pristanak na transfer dala je i supruga Amra

E. Čaušević

Corriere dello Sport objavio je jutros da je Edin Džeko pristao na transfer u Juventus, te da će nakon pet godina napustiti Romu.

Već sedmicama se piše o tome da Andrea Pirlo želi dovesti bh. napadača u Staru damu, a čini se da je to uspio. Mediji na Apeninima objavili su jutros da je sve dogovoreno, te da je i Džeko pristao da karijeru nastavi u Juventusu.

Corriere dello Sport piše da će Juventus platiti 12 miliona eura za Džeku, te da mu je Juventus zagarantovao istu platu kao u Romi koja godišnje iznosi 7.5 miliona eura.

Italijanski mediji najviše su pisali o tome da od transfera nema ništa jer Džekina supruga Amra ne želi da ide iz Rima. Glavni razlog za takve priče bila su dešavanja iz januara 2018. godine kada je Džeko bio na korak od Chelseaja, ali je na kraju zbog porodice ostao u Rimu.

Međutim, ovaj Corriere dello Sport navodi da je Amra poručila Edinu da će podržati svaku njegovu odluku, te je još jednom pokazala da su njih dvoje zaista srodne duše.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navodno, Džeko u Juventus ide samo zbog jednog razloga, a to je da pokori i Italiju, te i u ovoj zemlji osvoji titulu prvaka što bi zaista bilo fantastično pred završetak blistave karijere.

Bh. napadač bi sa Starom damom trebao potpisati dvogodišnji ugovor, a više informacija o svemu će biti poznato u toku dana. Također, svi očekuju i od klubova da se konačno oglase na ovu temu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Sa Romom ništa neće osvojiti. Neće igrati ligu prvaka. Sve to sa Juventusom dobija
21 3
Quartararo20
Ma bravo Amra, sta ce u Romi? Klub bez ambicija i luzeri
13 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti