"Džeko živi za gol, pa period apstinencije može uticati na njegovu psihu"

Di Francesco prokomentarisao Edinovu reakciju nakon gola protiv Beneventa

"Džeko živi za gol, pa period apstinencije može uticati na njegovu psihu"

Roma je sinoć konačno upisala efikasnu pobjedu. Izabranici Eusebija Di Francesca su savladali Benevento rezultatom 5:2, a italijanski stručnjak je bio izuzetno zadovoljan što su završile muke njegove ekipe sa realizacijom, kao i zbog činjenice da je Edin Džeko prekinuo golgeterski post.


Vučica je napokon vezala dva trijumfa u Seriji A, pa se mnogima čini da je susret sa Beneventom označio prekretinicu i povratak u formu ekipe sa Olimpica.

"Počeli smo sa hendikepom večeras", prokomentarisao je Di Francesco činjenicu da je Benevento preko Guilhermea prvi stigao do vodstva, pa nastavio:

"Kao i uvijek stvarali smo veliki broj šansi, ali me nervira način na koji smo primili dva gola. Ipak, ovo mora biti novi početak za nas. Veoma je važno da smo se vratili na pobjedničke staze, ali i da su Edin Džeko i Gregoire Defrel postigli golove. Čitava ekipa je htjela da Defrel izvede penal, to pokazuje koliko ga svi vole."

Džeko je u 59. minuti pogodio za 2:1 i donio preokret Romi. Bh. napadač je tako prekinuo svoju golgetersku sušu, ali se nakon gola činio više ljutit nego radostan.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Toliko se trudio da postigne gol već u prvom poluvremenu. On živi za golove, tako da nekada period apstinencije može uticati na njega psihološki", poručio je Di Francesco.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi