Džeku pred Lyon inspiriše period iz Manchester Cityja
FOTO: EPA

Roma dočekuje Lyon

Džeku pred Lyon inspiriše period iz Manchester Cityja

Edin Džeko nije skrivao svoj optimizam uoči večerašnje utakmice osmine finala Evropske lige protiv Lyona. 

Premda Lyon na Olimpico dolazi sa prednošću od 4:2, Džeko je inspiraciju pronašao u sjećanju na trenutak kada je sa Man. Cityjem u posljednjim trenucima osvojio titulu i iz tog razloga vjeruje da je sve moguće u revanšu. 

"Ako želimo da se plasiramo u naredni krug takmičenja moramo postići dva pogotka. Svi kažu da je Roma kvalitetnija ekipa, no mi moramo do dokazati u četvrtak navečer", kazao je Džeko novinarima u Trigoriji i nastavio:

"U fudbalu je sve moguće. Kada sam igrao za Manchester City, osvojili smo titulu prvaka Engleske doslovno u posljednjih nekoliko minuta igre. Sjećam se toga dobro i to je dokaz da je u ovoj igri sve moguće. Zbog toga vjerujem u povratak i prolazak u četvrtfinale."

Potražite više informacija na temu Serie A:

Upravo Džeko će na Olimpicu biti najveća uzdanica Lucianu Spalletiju. Sjajni bh. napadač vjerovatno igra svoju najbolju sezonu u karijeri, barem kada je u pitanju invidiualni učinak, a dosad je u svim takmičenjima postigao 30 golova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi