Rival je isti, a ulog je mnogo veći: Bajević već u startu odvažniji od Prosinečkog

Uskoro ključni meč(evi)

Rival je isti, a ulog je mnogo veći: Bajević već u startu odvažniji od Prosinečkog

A. Čaušević

Dušan Bajević je jučer objavio svoj prvi spisak otkako je preuzeo selektorsku funkciju u reprezentaciji Bosne i Hercegovine. 

Prvi zvanični meč na klupi Zmajeva Bajević će imati protiv Sjeverne Irske baš kao i njegov prethodnik Robert Prosinečki, s tim što je ulog ovaj put mnogo veći.

Prosinečki je kao selektor bh. reprezentacije prvi takmičarski meč imao protiv Sjeverne Irske u septembru 2018. godine u prvom kolu Lige nacija. U Belfastu su njegovi izabranici odnijeli pobjedu rezultatom 1:2.

Na spisku igrača koji su konkurisali za taj susret bio je samo jedan fudbaler iz Premijer lige i po tom pitanju Bajević se već sada pokazao kao odvažniji i hrabriji kada je u pitanju povjerenje igračima iz Premijer lige BiH.

Jedini "premijerligaš" kojeg je pozvao Prosinečki je bio Vedran Kjosevski. Golman Željezničara se našao i na Bajevićevom spisku. Tu su još Branimir Cipetić (Široki Brijeg) i Amar Rahmanović (Sarajevo).

Međutim, upućivanje poziva ne znači nužno i igranje pa će meč(evi) protiv Sjeverne Irske u polufinalu baraža i eventualno finale pokazati da li igrač iz Premijer lige zaista uživaju Bajevićevo povjerenje ili su pozvani kako bi se "zadovoljila" javnost.

Inače, Prosinečki je tokom svog mandata nekoliko puta izjavio kako u Premijer ligi nema dovoljno kvaliteta za A reprezentaciju, barem iz njegove perspektive.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igrači iz Premijer lige nisu dobili poziv u A tim, jer iskreno mislim da u domaćem prvenstvu nema kvaliteta za mjesto u reprezentaciji, a ko ima, dobio je poziv u mladu reprezentaciju", kazao je hrvatski trener u septembru prošle godine pred mečeve s Finskom i Grčkom.

Bajević i saradnici su se odlučili za nešto drugačiji pristup, a da li će pozvani igrači iz Premijer lige dobiti minutažu i priliku da pokažu jesu li kalibar za reprezentaciju vidjet ćemo krajem mjeseca.

Top Komentari

Kasikara
Nek je Anel Sabanhadzovic statua i parmajk na spisku a vrhunski tehnicar Semir Stilic u najboljim godinama nije ..ma bjezite gubimo Evro ..
7 0
Alpasinacxx
Selektori se boje ukazati šansu igračima naše lige kao da šugu imaju. Možda baraž nije idealna prilika, ali Cimirot, Duljević, Sarić, ranije Berberović, Muratović, Višća... Svi dobija li priliku tek kad su otišli u prosječne ekipe drugih liga. Sumnjam da su prekonoći podigli kvalitet svojih igara. Ubjeđen sam da su Rahmanović, Štilić trenutno puno korisniji od Duljević i Sarića
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi