Bivši direktor i trener Veleža bodre Rođene u mostarskom derbiju

Šoše i Dudić na tribinama

Bivši direktor i trener Veleža bodre Rođene u mostarskom derbiju

E. Ganibegović

U ovim momentima Velež i Zrinjski igraju mostarski derbi. Rođeni vode, a s tribina imaju i veliku podršku.

FK Velež i HŠK Zrinjski počeli su utakmicu 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u terminu od 18 sati. Zbog prekida, tek je sada poluvrijeme.

Bez obzira na to, domaći mogu biti itekako zadovoljni. Velež vodi nakon prvog dijela 1:0, a strijelac je bio Haskić nakon sjajne akcije.

Prema navici, Velež ima sjajnu podršku na domaćem terenu. Ne treba ni govoriti da je atmosfera još usijanija jer se radi o gradskom derbiju.

Među navijačima Veleža, na tribinama su i dva dobro poznata lica. U pitanju su Džemil Šoše i Feđa Dudić.

Oglasi

Bivši direktor i trener Veleža. Za vrijeme dok su oni bili u klubu, Velež je osvojio Kup Bosne i Hercegovine te igrao Evropu, gdje se posebno pamti izbacivanje grčkog AEK-a.

Feđa Dudić sada je inače trener Radničkog iz Kragujevca nakon kraće epizode u FK Sarajevo, a u Srbiji bilježi sjajne rezultate. 

Velež dugo nije slavio u mostarskom derbiju, a vidjet ćemo može li večeras. Za sada je na dobrom putu da to uradi, no ima da se igra još 45 minuta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

VELEŽ: Hadžikić, Oreč, Pršeš, Hrkač, Guliashvilli, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović i De Oliveira

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Jakovljević, Senić, Memija, Čanađija, Ramić, Ćuže, Bilbija, Jukić i Maglica

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Bravo Feđa! Možeš ti otići iz Veleža, ali Velež ne može otići iz tebe!
3 0
AK16
Feđi ne osporava niko najveće uspjehe posluje rata koje je imao sa Veležom , ali isto tako nas je napustio na veoma ružan način, svima je to jasno. Tako da, iako ga RAja i dalje voli, na kraju je ispao veliki Šuupak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi