Dženan Bureković novi igrač Spartaka
Bureković je zbog minutaže odlučio da drugi dio sezone provede na posudbi u Spartaku, gdje će sigurno imati priliku da se vrati u nekadašnji ritam i formu

Dolazi na šestomjesečnu posudbu iz Ujpesta

Dženan Bureković novi igrač Spartaka · Zvanično

D. Kurbegović

Kao što smo pisali u ovom zimskom prelaznom roku, veliki broj nogometaša iz BiH je potpisalo za klubove iz Srbije, odnosno njihovog najjačeg ranga takmičenja. Danas je taj trend nastavljen sa još jednim nogometašem. Dženan Bureković, nogometaš mađarskog Újpesta, narednu polusezonu igrat će na posudbi u ekipi Spartaka iz Subotice.

U ekipu koja se nalazi na 11.mjestu prvenstva Srbije ovaj lijevi bočni dolazi kako bi se vratio u formu, odnosno kako bi imao veliku minutažu, što nije bio slučaj u prvom dijelu sezone kada je u pitanju tim iz Budimpešte.

Bureković je jutros prošao ljekarske preglede, te se odmah stavio na raspolaganje stručnom štabu. Spartak nastavak sezone otvara u subotu utakmicom na domaćem terenu protiv Čukaričkog. Za tim iz Subotice svaka je utakmica sigurno od velikog značaja jer ih očekuje borba za opstanak u drugom dijelu sezone.

Zeničanin je u julu mjesecu prošle godine potpisao ugovor na tri godine s Újpestom, ali je u prvom dijelu sezone bio u nemilosti trenera, te je odigrao samo jedan meč i to u okviru Kupa ove zemlje.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Nema sumnje da je ova posudba pravi potez za 27-godišnjeg nogometaša, koji je u septembru 2020. kao najbolji lijevi bočni u Mađarskoj, potpisao ugovor s turskim Göztepeom.
Osim Újpesta i Göztepea, ovaj nogometaš nastupao je još za Vojvodinu i zenički Čelik, za koji je sa 16 godina debitovao u prvom timu, te je jedan od pet najmlađih igrača u historiji kluba koji su kao omladinci nosili dres kluba u jednom seniorskom meču.

Bureković je nastupao za pionirsku, kadetsku, juniorsku i mladu reprezentaciju BiH, ali Za seniorsku selekciju nikada nije debitovao.

Top Komentari

nakopitam
Sta je sa Mahirom Burekovicem, gdje on nastupa? Bio je veliki talenat, pjevacki.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi