Uščuplić: Spasili smo sezonu, ali još ne mogu da vjerujem da smo prosuli toliku bodovnu prednost

Brutalno iskren je bio trener bordo tima

Uščuplić: Spasili smo sezonu, ali još ne mogu da vjerujem da smo prosuli toliku bodovnu prednost

S. Grebović

Sarajevo je nakon penal serije u finalu Kupa BiH bilo bolje od Borca i tako se dokopalo trofeja u ovom takmičenju.

Poslije 90 minuta pogodaka nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Nakon penal serije razloga za slavlje je imalo Sarajevo koje je rezultatom 4:1 došlo do pobjede i trofeja.

Evo kako je u izjavi za Arenu Sport ovaj meč vidio Dženan Uščuplić.

"Mislim da smo pored silnih problema uspjeli da se skupimo i odigramo jedan dobar meč. Bili smo za nijansu bolji protivnik i zasluženo podgili trojfej Kupa. Ova titula nam je koliko toliko spasila sezonu, ali ja još uvijek ne vjerujem da smo prosuli 13 bodova prednosti i da se ovim moramo zadovoljiti."

"Što se tiče moje budućnosti na klupi FK Sarajevo o tome je još rano govoriti", dodaje Uščuplić.

Sa druge strane njegov kolega Marko Maksimović je nakon meča za Arenu Sport rekao:

"Sezona ne da je uspješna nego je preuspješna. Kada vidite kako igrači Sarajeva slave onda vam je jasno šta smo mi uradili. Najviše nam imponije kad nam je 10 igrača Sarajeva prije utakmice čestitalo. Žao mi je što nismo uzeli duplu krunu, ali ćemo mi i večeras slaviti. Momcima nemam šta da zamjerim, jako sam sretan i ponsan na njih".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Prva dva penala su za Borac šutirala dva najmlađa igrača, Čavić i Tahrić i promašili su. Evo šta o tome kaže Maksimović.

"Pitao sam igrače prije penala ko želi da šutira i njih dvojica su digli ruke pa sam se odlučio za njih", dodaje trener novog prvaka Bosne i Hercegovine.

Top Komentari

Rajvosa2019
Bolje ista nego nista moj Dzeno , barem jedan Trofej stize kuci - mogla si u dva - moglo je puno bolje / sta je tu je
6 0
makke07
Nije prihvatljivo da trener ovako nešto kaže,tako je kako je,jer sa ovim se dodaje ulje na vatru, malo diplomatski se moralo.U rangu Alaima protiv genka kad je rekao mi smo se prepali a profesionalci.Nevidi se nikad na ligama petice da trener kaže da je ekipa škart nego glume svi pa na kraju sezone prodaju npr lovrena,verthongena,kompany itd jer se vrti oko para sve ,ne ovako ko Ušćuplić da izjavi ovako nešto i kasnje cijena igrača doživi pad i šteti karijeri.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije