Dženan Zajmović završio avanturu u Uzbekistanu i ekspresno pronašao novi klub u komšiluku

Karijeru nastavlja u Srbiji

Dženan Zajmović završio avanturu u Uzbekistanu i ekspresno pronašao novi klub u komšiluku · Zvanično

E. Čaušević

Nekadašnji igrač Željezničara i Veleža, Dženan Zajmović, nakon godinu dana napustio je Uzbekistan gdje je igrao za Sogdianu i odlučio je da se skrasi u Srbiji.

Zajmović je prije godinu dana napustio Velež i bio je s Radnikom iz Surdulice na pripremama u Antaliji, ali tada nije potpisao za taj klub jer je stigla druga ponuda.

Ovaj 29-godišnjak umjesto za Radnik potpisao je za Sogdianu iz Uzbekistana, te je u dresu tog kluba nastupao prethodnih godinu dana.

Međutim, Zajmović je odlučio da je vrijeme da napusti Uzbekistan i vrati se u Evropu, a da sudbina piše zanimljive priče sada je najbolje vidio.

Naime, Zajmović će karijeru nastaviti u Srbiji i to upravo u dresu Radnika iz Surdulice s kojim je trebao da potpiše saradnju još prije godinu dana, ali tada ga je život odveo u drugom pravcu.

Oglasi

No, Zajmović i Radnik konačno su pronašli zajednički jezik i bh. fudbaler će igrati u nastavku sezone u dresu ovog srbijanskog kluba.

Zajmović je u Radnik stigao kao slobodan igrač i očekuje se da bude veliko pojačanje u nastavku sezone za ovaj klub u Superligi.

Također, pored Zajmovića u Radnik je stigao i Damir Šovšić koji je nastupao za Cheonan City u Južnoj Koreji. Šovšić je svojevremeno također igrao u Premijer ligi i to u dresu Zrinjskog. Ranije je Radnik ozvaničio i dolazak Edina Rustemovića.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Što se tiče Uzbekistana Zajmović je u dresu Sogdiane odigrao 17 utakmica i zabio je devet golova, te je dodao jednu asistenciju.

U karijeri je još igrao za Željezničar, Velež, Lokomotivu, Sesvete, Travnik i Poli lasi.

Top Komentari

user1574859714
Onaj se vraca iz Hrvatske,drugi iz Grcke,treci ode u drugu ligu turske,cetvrti se vraca iz Uzbekistana. Niko ne moze sezonu da sastavi. Eto nam igraca iz nase lige.Strasni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti