Zvezda će dići Srbiju na noge nakon dešavanja u Humskoj: Partizan je izveo "čudo"

Luda utakmica u Beogradu

Zvezda će dići Srbiju na noge nakon dešavanja u Humskoj: Partizan je izveo "čudo"

E. Ganibegović

U okviru 7. kola srbijanske Super lige Partizan je ugostio Radnik iz Surdulice, a krajnji rezultat glasio je 3:2. 

Gosti dolaze do prednosti već u šestoj minuti kada je na asistenciju Duronjića pogodio Gašić.

Mogao je brzo Partizan do izjednačenja. U nekoliko trenutaka je Bibras Natho pogodio stativu, Kristijan Belić gađao pod prečku, a golman Stefan Ranđelović odbranio, kao što je i između ta dva udarca zaustavio odličan šut crno-bijelih.

Kada ne date gol, stigne kazna. Sijevnuo je kontranapad, bila je situacija 3 na 1, a golom je sve završio Duronjić.

Partizan je imao dva igrača više dok su Surduličani ležali na terenu i van njega, i postigao gol preko Saldanje, ali je on poništen zbog ofsajda u 38. minuti.

Ostaje Partizan s igračem manje u 45. minuti kada je crveni karton dobio Šćekić, ali onda su u drugom dijelu pokazali karakter.

Oglasi

Zahid je smanjio prednost Radnika u 61. minuti, da bi za 2:2 pogodio Saldanha u 81. minuti meča i to s 11 metara.

U 93. minuti je dosuđen novi penal za Partizan, Oreščanin je isključen kod gostiju, VAR je sve provjeravao, a onda u 98. minuti za pobjedu pogađa Natcho. 

Partizan je drugi na tabeli sa 16 bodova i preskočio je Zvezdu koja ima 15 i utakmicu više. Meč više ima i TSC na vrhu s 19 poena, dok je Radnik 12. sa sedam poena.

Treba istaći da Siniša Saničanin na terenu nije proveo niti jedan jedini minut u ekipi Partizana, što i nije neko iznenađenje u posljednje vrijeme. 

Što se tiče ove utakmice, Crvena zvezda će se vjerovatno oglasiti saopštenjem nakon ove utakmice, s obzirom na to da je suđenje u Humskoj bilo vrlo kontroverzno. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga Srbije, 7. kolo:

Partizan - Radnik Surdulica 3:2 

Top Komentari

stranputica
Šta će? istupiti iz Lige? Inače hvata me malo nostalgija za jugo-ligom i namještanjima utakmica....eh kakva su to bila vremena, pogotovo zlatne 80-te....CZV-SA i PAR-ŽELJ...Da Zvijezda go, poslije 5 minuta Partizan, da Partizan go poslije 10 minuta Zvijezda....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi