Bruka Partizana usred Beograda, Saničanin (p)ostao Hadžibegićeva glavobolja
Fenjeraš slavio u Beogradu, Siniša Saničanin će na okupljanje reprezentacije BiH doći potpuno van ritma.

Radnik slavio u Humskoj

Bruka Partizana usred Beograda, Saničanin (p)ostao Hadžibegićeva glavobolja

E. Ganibegović

U okviru 27. kola srbijanske Super lige Partizan je na domaćem terenu doživio poraz od fenjeraša Radnika i mogao bi već u ovom kolu izgubiti drugo mjesto. Nas itekako može da brine Siniša Saničanin koji ponovo nije dobio ni minute na terenu.

Prvu ozbiljiju šansu vidjeli smo u sedmoj minuti nakon sjajne kontre gostiju. Radulović je izašao sam na domaćeg golmana, no nije uspio da postigne gol i izborio je samo korner.

Nakon kornera koji je izveo upravo Radulović, Stevanović je pokušao glavom, no stativa je bila saveznik Partizana u ovoj situaciji.

Igrala se 13. minuta kada je Radnik stigao do vodstva. Radulović je pobjegao odbrani Partizana i lijevom nogom pogodio za vodstvo svog tima.

Četiri minute kasnije Partizan je mogao do izjednačenja, no dva puta su pogodili okvir gola. Šutevi Meniga i Filipovića završili su na stativi gola Radnika.

Revija promašaja Partizana nastavila se u 23. minuti kada je Natho centrirao, a Gomes pogodio stativu.

Oglasi

U 44. minuti umjesto povrijeđenog Stevanovića u igru ulazi Jokić i samo minut kasnije postiže pogodak za velikih 0:2.

Seriju promašaja Partizana gledali smo i u drugom dijelu, a najbolju priliku imao je svakako Natho kojem je u 63. minuti Ranđelović zaustavio udarac s bijele tačke.

Partizan u 82. minuti preko Gomesa stiže do gola, ali više od toga nije mogao i Radnik, za koji je u ovoj utakmici nastupio Edin Rustemović, kući nosi velika tri boda.

Nakon ove utakmice Partizan ostaje drugi s 54 boda, no ukoliko TSC sutra savlada Mladost tim iz Bačke Topole imat će 55 bodova i zasjest će na drugu poziciju. Radnik je sada pretposljednji s 20 poena.

U narednom kolu, poslije reprezentativne pauze, Partizan očekuje teško gostovanje kod Vojvodine, dok će Radnik na svom terenu dočekati upravo TSC iz Bačke Topole.

Oglasi

Ono što Faruka Hadžibegića i nas sve u Bosni i Hercegovini može da brine jeste status Siniše Saničanina. Već petu utakmicu u nizu je presjedio na klupi, a u drugom dijelu sezone je od deset zvaničnik utakmica Partizana igrao samo dva puta, te će potpuno van ritma stići na reprezentativno okupljanje. 

Super liga Srbije, 28. kolo:

Partizan - Radnik 1:2 (Gomes 82'; Radulović 13', Jokić 45')

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan: Popović - Filipović, Marković, Vujačić, Urošević - Belić, Kolorado - Dijabate, Natho, Menig - Rikardo.

Radnik Surdulica: Ranđelović - Lazić, Stevanović, Abubakar, Stojanović - Bondarenko, Rustemović - Danoski, Duronjić, Radulović - Makarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi